NEPRAŽENÉ KAKAO - přírodní antidepresivum
Už nemusíte špatné svědomí, že mlsáte čokoládu. A víte proč? Nepražené kakao je totiž jedna z nejkomplexnějších potravin na světě, řadí se k tzv. superpotravinám "superfoods". Nepražené kakaové boby obsahují významné množství hořčíku a organické síry, a 2x více antioxidantů než červené víno či zelený čaj. Množství antioxidantů je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami - nepražené kakao jich obsahuje více než 500, proto se řadí do skupiny tzv. superpotravin "superfoods". Obsahují také vysoké množství draslíku, vápníku, sodíku a rovněž antioxidanty, ze kterých 10% tvoří flavonoidy. Obsahuje rovněž mnoho přírodních složek jako serotonin - proti stresu, triptofan - proti depresi, anandamid (známý jako "chemikálie štěstí") a dopamin. Kakaové boby též obsahují kyselinu olejovou a jednoduché nenasycené tuky, které jsou prospěšné pro zdravé srdce a způsobují zvýšení hladiny HDL ("dobrého") cholesterolu. Tyto zdraví prospěšné vlastnosti se však nachází pouze v nepražených kakaových bobech - pražením se ničí.
Abyste si mohli nepražené kakao řádně vychutnat, přinášíme Vám kolekci luxusních čokolád z nepraženého kakaa bez cukru v RAW BIO kvalitě a dezertní čokoládovo-oříškové krémy bez cukru v RAW BIO kvalitě z Velké Británie. Můžete tak v klidu a bez výčitek mlsat a zároveň prospívat s každým soustem Vašemu zdraví. Život je krásný!