Meruňkový cobbler
-
2 a 0,5 šálku meruněk
- 8 datlí Medjool
- 1 šálek plátků kokosu
- půl šálku mandlí
- 2 plné lžíce másla z meruňkových jader (RAW)
-
3 lžíce rozpuštěného panenského kokosového oleje
- 0,5 lžičky vanilky
-
3 lžíce agávového sirupu nebo kokosového cukru
- špetka Himálajské soli
Neprve promixujte kokos, mandle a datle tak, aby se spojili do jednolité hmoty. Pak promixujte ostatní ingredience - jen 0,5 šálku ovoce, kromě sladidla. Zbývající meruňky naskládejte do formy, oslaďte sladidlem, polijte nejprve druhou směsí, poté přidejte datlovo-ořechovou směs a nechejte 2 hodiny ztuhnout ledničce. Poté vyklopte z formy a mlsejte.:) Skvělá chuť!