Luxusní domácí čokoláda
-
90g panenského kakaového másla
-
60g kokosového cukru (agávového sirupu či xylitolu)
-
špetka Himálajské soli
Kakaové máslo je při běžných teplotách tuhé, abychom jej rozpustili, je nejlépe máslo nakrájet na malé kousky, dát do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou. Poté co máme rozpuštěné máslo, zašleháme do něj sladidlo, kakaový prášek a špetku soli. Do řádně promíchané hmoty přidáme ingredience dle chuti a fantazie např. špetku chilli, kardamon a citrónovou kůru, pomerančovou kůru, prášek z pravé vanilky, prášek z Macy, prášek z Lucumy, sušené ovoce, ořechy, drcené kakaové boby, Goji...
Tip: Jako obměnu můžeme místo kakaového prášku přidat ve stejném poměru mesquite anebo karob. :)