Čokoládový dort (s banány)
Korpus dortu:
- 1 šálek mletého máku
- 1 šálek strouhaného kokosu
- 2 sáčky (předem namočených) sušených švestek
-
4 plné lžíce nepraženého kakaa
- špetka Himálajské soli
- 1-2 lžíce citrónové šťávy
V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozmixujte vše, aby se hmota promísila. Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte do lednice chladit.
Náplň:
-
200g kešu ořechů (namočených přes noc)
- 5-6 lžic agávového sirupu
- 3 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
- 1 vrchovatá lžíce mesquite
-
80g šálku rozpuštěného kakaového másla
- cca 5 lžic vody (přidávejte dle potřeby)
- drcené kakaové boby nebo goji na ozdobení dortu
- 2 banány nakrájené na plátky (nemusí být, pokud banány nemáte rádi)
Vyjma posledních dvou bodů rozmixujte vše najemno v robotu nebo mixéru se silným výkonem - špachtlí průběžně shrnujte hmotu ze stran robotu tak, aby nezůstaly žádné hrubé kousky. Když je hmota promixovaná, nalijte ji na korpus, na který jste předtím položili kolečka banánů. Hmotu uhlaďte, ozdobte goji nebo kakaovými boby a dejte před podáváním zchladit do lednice na cca 4 hodiny. Dort je snadný na výrobu a chuťově vynikající. Zamilujete si ho!:)