Datlovo-ořechový dort
Korpus dortu:
-
2 šálky rozinek
-
2 šálky vlašských nebo pekanových ořechů
V robotu nebo mixéru se silným výkonem rozsekejte rozinky a ořechy najemno. Rozinky musí být zcela rozsekané (nesmí v nich být cítit zrníčka). Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte do ledničky.
Náplň:
-
1 šálek datlí Medjool (bez pecek, namočených přes noc)
-
šťáva z půlky citrónu
V mixéru rozmixujte datle a citrónovou šťávu do hladka, krémovita. Hmotu poté namažte na povrch korpusu. Pokud potřebujete, aby se Vám dort lépe krájel, dejte ho na pár hodin do ledničky. Při pokojové teplotě, bude dort víc krémový. Jen "pár" ingrediencí a taková dobrota!:)