Karbanátky z červené řepy
-
300g červené řepy nastrouhané nahrubo
- 100g naklíčené pohanky nebo slunečnicových semínek
- 100g celého lněného semínka
- 2 lžičky kurkumy
-
1 lžička římského kmínu
- 2-3 stroužky česneku
- 0,5 lžičky černého pepře
- cca 1-2 lžíce psyllia (dle potřeby)
- špetka Himálajské nebo mořské soli
Všechny ingredience důkladně promícháme, psyllium přidáváme dle hustoty hmoty tak, aby bylo možné vytvarovat na pečící papír placičky. Ty nechte sušit v sušičce cca 5-7 hodin. Výborné samotné, s RAW majonézou či RAW kečupem! :) Také se můžete inspirovat a udělat si burger - místo housky použijete větší hlavičky žampionů nebo přímo portobello.
Tip: Můžete zkusit obměnu a smíchat červenou řepu s mrkví.