Mandlové mléko
-
1 šálek loupaných mandlí nebo 2 lžíce mandlového másla (RAW)
-
2-3 šálky vody
Pokud máte mandle neloupané, namočte je nejprve přes noc, ráno vodu slijte a propláchněte je. Vodu volte podle toho, zda chcete mít mléko hustší konzistence anebo řidší. Ingredience rozmixujte najemno a přefiltrujte přes sítko, plátýnko nebo sáček na toto určený. Pokud chcete mít mléko sladší, můžete přidat lžičku agávového sirupu. Do hotového mandlového mléka můžete navíc přidat ještě kakaový prášek, datle Medjool, vanilku či šťávu z jednoho citrónu (velmi osvěžující) a máte další chutné variace... Nechte chladit v ledničce.
Tip: Drť, která Vám zbyde po mléce, můžete využít např. při přípravě dortů (přidat k základu korpusu) anebo udělat samostatný dezert tak, že přidáte strouhaný kokos , banán, sladidlo... viz. "Zbytkové" kuličky ve kategorii "Zdravé dezerty I.".:)
Skvělá kaše - mandlové mléko, chia semínka, skořice a sladidlo. :)