Jablečný závin
Těsto:
- 2 velké banány
- 10 datlí Medjool
- 1/2 šálku lískových ořechů
- 1/2 šálku vlašských nebo pekanových ořechů
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1-2 lžíce kokosového nebo agávového sirupu
- 1/2 lžičky skořice
- špetka Himálajské soli
Náplň:
- 5 velkých sladkých nastrouhaných jablek
- půl šálku rozinek nebo Goji
- 1 vrchovatá pomletých lžíce Chia semínek
- 1/2 lžíce skořice
- 5 lžic strouhaného kokosu
- půl šálku vlašských nebo pekanových ořechů (nasekaných nahrubo)
- špetka Himálajské soli
Ve výkonném robotu rozmixujeme všechny ingredience, čímž získáme "těsto", které poté rozprostřeme na pečící papír. Necháme sušit v dehydrátoru nejméně 6 hodin. Na těsto pak dáme na jednu půlku kokos, na to jablka smíchaná se skořicí, Chia a rozinkami, přidáme nasekané vlašské ořechy a zamotáme. Hotovo!:) Pro mlsouny doporučuji ještě podávat s kešu šlehačkou, do které přidáme špetku skořice.;)
Tip: Můžete plnit i ovocem (např. banány/mangem/jahodami/malinami/broskvemi..., čokoládovým krémem).