'Sýrová' omáčka na špagety
-
150g kešu ořechů
- 3 lžíce citrónové šťávy
-
cca 1 šálek vody (dle hustoty omáčky)
-
2 lžíce panenského olivového oleje
-
2-3 lžičky čerstvého rozmarýnu nebo provensálského koření
- 2-3 stroužky česneku
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- špetka černého mletého pepře
- půl lžičky kurkumy
- lžička Himálajské nebo mořské soli (dle chuti)
Všechny ingredience rozmixujte najemno. Vodu přidejte dle potřeby - konzistence by měla být hutná, jakoby smetanová. Omáčka výborně chutná na špagetách z mořské řasy Kelp i na cuketových či petrželových špagetách. Špagety z cukety vyrobíte buď spiralizérem anebo škrabkou na brambory, budou pak silnější. Omáčka je jednoduchá a velmi chutná! :)