Falafel
-
1 hrnek loupaných mandlí (předem namočených přes noc)
-
1 hrnek vlašských ořechů (předem namočených alespoň 1 hodinu) nebo ořechového másla (raw)
-
0,5 hrnku světlého tahini (raw)
- 0,5 hrnku piniových oříšků
-
2 čajové lžičky rozinek (předem namočených alespoň 1 hodinu)
-
2 čajové lžičky extra panenského olivového oleje
-
1 hrnek čerstvých bylinek (bazalka, oregano, koriandr)
-
1 lžička římského kmínu
-
šťáva z půlky citrónu
-
3 stroužky česneku
-
špetka Himálajské nebo mořské soli
V mixéru rozmixujeme najemno ořechy, tahini a rozinky a přimícháme zbytek ingrediencí. Rukama pak vytvoříme kuličky a falafel je hotov!
Tip: K falafelu je vhodné podávat slunečnicový dip (viz. recept na slunečnicovou pomazánku – jen do základního receptu přidejte navíc vodu).