Mrkvový dort s vlašskými ořechy
Korpus dortu:
- 2 a 1/2 šálku strouhané mrkve
-
1/2 šálku strouhaného kokosu
- 6 datlí Medjool
- 1 šálek vlašských či pekanových ořechů
- 1 lžička skořice
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem nejprve nahrubo rozmixujte vlašské ořechy a datle. Pak přidejte zbytek ingrediencí vyjma mrkve a promixujte. Jako poslední přidejte ke směsi strouhanou mrkev a opět vše řádně promíchejte. Hmotu pak vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.
Náplň:
-
1 šálek kešu ořechů bez slupky (namočené alespoň 6 hodin)
-
1dcl mrkvové šťávy
- 3 lžíce agávového sirupu
- lžička vanilky nebo perníkového koření
-
šťáva z půlky citrónu
- 1/3 šálku panenského kokosového oleje
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem řádně promíchejte všechny ingredience. Rozmixujte najemno do krémovita. Hmotu poté namažte na povrch korpusu, ozdobte vlašskými ořechy a skořicí a dejte ho na pár hodin do ledničky. Skvělý!:)