Curry pomazánka
-
1 hrnek suché cizrny
-
3 lžíce světlého tahini (RAW)
- 2 lžičky římského kmínu
-
šťáva z jednoho citrónu
- 3 lžíce Tamari
- 1 lžíce sladkého curry
-
špetka Himálajské soli
- 1 lžička sladké papriky
- 1 paprička jalapeňo
- voda dle potřeby
Cizrnu namočíme minimálně 12 hodin dopředu, čímž nám změkne a dá se umixovat, anebo použijte cizrnu již naklíčenou - je lépe stravitelná a výživnější. Vodu během namáčení po 6-8 hodinách vyměníme. Cizrnu pořádně propláchneme a dáme do mixéru nebo robotu. Všechny ingredience pomixujeme najemno. Ozdobíme natí petržele. Pomazánka s papričkou jalapeňo je jemně pikantní. Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte na papričkách.:) Vodu přidávejte podle toho, jak hustou pomazánku chcete mít.
Tip: Perfektně se hodí jako náplň do syrových žampionů nebo rajčátek.