Středomořský hummus
-
1 hrnek suché cizrny
-
2 lžíce tahini (RAW)
-
2 lžičky panenského olivového oleje
- 2 lžičky římského kmínu
-
šťáva z jednoho citrónu
- 2 polévkové lžíce Tamari
-
3-4 stroužky česneku
- 10 (půlek) sušených rajčat
-
špetka Himálajské soli
- voda dle potřeby
Cizrnu namočíme minimálně 12 hodin dopředu, čímž nám změkne a dá se umixovat. Nebo ještě lépe použijeme cizrnu již naklíčenou. Vodu během namáčení po 6-8 hodinách vyměníme. Cizrnu pořádně propláchneme a dáme do mixéru nebo robotu. Všechny ingredience pomixujeme najemno. Vodu přidávejte podle toho, jak hustou pomazánku chcete mít. Ozdobíme natí petržele nebo koriandru.
Tip: Z cukety uděláme škrabkou na mrkev podélně plátky, namažeme tímto hummusem a stočíme. Můžeme spíchnout ozdobným párátkem nebo nechat stočené jen tak - šneci drží sami.:)