Fíkovo-makový koláč
Korpus koláče:
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem nejprve pořádně vše promixujte. Hmotu natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a nechte zatím v ledničce.
Náplň:
- 300g pomletého máku (množství od oka - já mák miluji, takže čím je máku více, tím lépe) :)
-
400g sušených fíků
- tekuté sladidlo (dle vaší chuti)
- lžíce ječmenu (dávám pro lehčí stravitelnost, nemusí být)
- špetka Himálajské soli
Fíky namočte přes noc. Ráno vodu slijte a nechte stranou. V robotu nebo mixéru se silným výkonem nejprve mixněte mák a fíky. Pokud je směs moc suchá, přilejte vodu z fíků. Doslaďte. Hmotu poté namažte na povrch korpusu a nechte hodinu ztuhnout v lednici. Úspěch zaručen i u běžně se stravujících jedlíků! :)