Makovec
Korpus koláče:
- 3-4 lžíce agávového sirupu
- lžíce skořice
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem nejprve pořádně promixujte ořechy, datle a koření. Podle chuti doslaďte. Hmotu vyjměte a natlačte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a nechte v ledničce.
Náplň:
- 3 šálky pomletého máku
-
1 šálek datlí Medjool
-
4 sladká jablka
- 1 lžička skořice
-
šťáva z citrónu
- lžíce ječmenu (dávám pro lehčí stravitelnost, nemusí být)
- špetka Himálajské soli
Vypeckujte datle a pokrájejte nahrubo jablka. V robotu nebo mixéru se silným výkonem řádně rozmixujte všechny ingredience. Hmotu poté namažte na povrch korpusu a nechte hodinu ztuhnout v lednici. Úspěch zaručen! :)