Čokoládové řezy s pomerančem
Korpus
- 400g lískových oříšků
- 150g vypeckovaných datlí Medjool
-
3 lžíce pomerančové šťávy
- špetka Himálajské soli
Čokoládová poleva:
- 1 balení panenského kakaového másla (nezbytné - čokoládové dobroty díky tomu dostanou úplně jiný rozměr)
- 1 vrchovatá lžíce panenského kokosového oleje
-
1 lžíce nepraženého kakaa
- 3 lžíce mesquite nebo nepraženého karobu
- 1 lžíce kokosového sirupu
- kůra z 1 bio pomeranče
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo výkonném mixéru promixujte nejprve oříšky se solí na malé kousky. Pak přidejte ostatní ingredience a mixujte, až se hmota spojí. Tu pak rovnoměrně natlačte do pekáčku (na pečící papír). Polijte čokoládovou polevou, kterou si připravíme tak, že nejprve rozpustíme ve vodní lázni kakaové máslo. Do rozpuštěného kakaového másla vmícháme všechny ostatní ingredience. Čokoládu nalijeme na korpus a ten dáme na cca 30 minut do lednice ztuhnout. Hotovo! :)
Tip: Kokosový olej je v čokoládově vrstvě důležitý, jinak by řezy nešly krájet.