Kokosovo-citrónový 'cheesecake'
Korpus dortu:
-
1 a 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 1/2 šálku mletého zlatého lněného semínka
- 6 datlí Medjool
- 1 lžička vanilky
- 1 lžíce panenského kokosového oleje
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem řádně promíchejte všechny ingredience. Hmotu pak vyjměte a natlačte rukama do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dejte ztuhnout do ledničky.
Náplň:
-
1 šálek strouhaného kokosu
-
1 avokádo
- 6 lžic kokosového cukru
- 2 lžíce citrónové kůry
-
1/3 šálku citrónové šťávy
- 1/4 šálku panenského kokosového oleje
- špetka Himálajské soli
V robotu nebo mixéru se silným výkonem řádně promíchejte všechny ingredience. Rozmixujte najemno do krémovita. Hmotu poté namažte na povrch korpusu a dejte ho na pár hodin do ledničky. Před podáváním jej ozdobte kokosem a plátky citrónu. Osvěžující!:)
Fotografii a tuto dobrotu podle našeho receptu vytvořil František Pálenský.:)