Bílá čokoláda
Hmota:
- 250g kešu másla nebo kokosového másla (RAW)
- 90g panenského kakaového másla
- 3 lžíce kokosového nebo agávového sirupu
- 1 lžička vanilky
- špetka Himálajské soli
Kakaové máslo je při běžných teplotách tuhé, abychom jej rozpustili, je nejlépe máslo nakrájet na malé kousky, dát do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou. Poté co máme rozpuštěné máslo, zašleháme do něj sladidlo, máslo a špetku soli. Do řádně promíchané hmoty přidáme ingredience dle chuti a fantazie např. špetku chilli, kardamon a citrónovou kůru, pomerančovou kůru, prášek z pravé vanilky, prášek z Macy, prášek z Lucumy, sušené ovoce, ořechy, drcené kakaové boby, Goji... Anebo lžičku spiruliny a pak bude bílá čokoláda i pro vodníky! :)