Cuketové bramboráčky
-
cca 700g cukety
- 125g tahini
- 2-3 lžíce majoránky (podle chuti)
-
3 lžíce kmínu
- lžička kurkumy
- čtvrt lžičky černého pepře
- cca 2 lžíce psyllia
- cca 3 špetky soli (podle chuti)
-
2 lžíce chia semínek
Vše kromě chia semínek rozmixujeme. Do rozmixované směsi vmícháme chia a 15-20 minut počkáme, než semínka nabobtnají. Ze směsi by se měla stát hustší hmota, aby placičky držely pohromadě. Kdyby byla směs ještě moc vodová, přisypte psyllium. Na pečící papír pak vytvarujte cca 1 cm vysoké bramboráčky a ty sušte v dehydrátoru. Hotové jsou ve chvíli, kdy jdou odlepit od papíru a uvnitř zůstanou vlhké. Já na ty své cukeťáky čekala 8 hodin. Jezte samotné nebo ještě lépe s touto česnekovou pomazánkou. Ta kombinace je úplně geniální! :)
Tip: Můžete si placičky vytunit ještě jarní cibulkou a lahůdkovým droždím. Vyzkoušela jsem v druhé dávce a byla to pecka!